• ISMedSace.jpg
  • ISNaSatonosi.jpg
  • ISNeizvrcani.jpg
  • ISVelikePcele.jpg
  • NaLetu1.jpg
  • NaOkviru.jpg
  • pcela-maslacak.jpg

Natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi u 2019. godini

Temeljem Odluke o potporama poljoprivredi za razdoblje od 2019. do 2020. godine (Službeni glasnik Grada Velike Gorice 4/2019) Gradonačelnik grada Velike Gorice raspisao je Natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi za 2019. godinu. Bez obzira što je natječaj otvoren do 31.10.2019. godine, prijavite se na Natječaj da ne bi došlo do prijevremenog utroška sredstava.
Više informacija na www.gorica.hr/2019/04/natjecaj-za-dodjelu-potpora-male-vrijednosti-u-poljoprivredi-u-2019-godini/


Skora događanja

Nema događanja
Ispis

Izlaganja pčelara PU Turopolje 11. - 13. 10. 2019.

Napisao/la Marijo Zbačnik. Objavljeno u Članci

Obavjest kolegicama, kolegama pčelarima i svim ljubiteljima pčelinjih proizvoda za izlaganja pčelara PU Turopolja od 11. do 13. 10. 2019.
Svečana ceremonija dodjele nagrada OPG - Zlata vrijedan, petak 11.10.2019., Pučko otvoreno učilište, Zagrebačka ulica 37, Velika Gorica, od 18;30 sati. 
Deseti Festival pčelarstva Zagrebačke županije, subota i nedjelja 12. i 13. 10. 2019., Trg Stjepana Radića, Kravarsko od 10;sati i VG Čajanka, subota 12. 10. 2019., Trg Kralja Tomislava, Velika Gorica od 12;00 sati.
Gastro Turopolja i Nedeljni Turopoljski ručak, nedjelja 13. 10 2019., Trg Kralja Tomislava, Velika Gorica od 10;00 sati.

Dođite i posjetite nas na svim manifestacijama
Ispis

Besplatno osposobljavanje za osobe koje se žele baviti turističkim seoskim obiteljskim gospodarstvom

Napisao/la Marijo Zbačnik. Objavljeno u Članci


Zahvaljujući Ministarstvu turizma i sredstvima Europske unije omogućeno je besplatno osposobljavanje za osobe koje se bave ili žele baviti turističkim seoskim obiteljskim gospodarstvom, a koji su mlađi od 25 ili stariji od 54 godina i nezaposleni su. 
Učilište Ambitio će od 15. do 28. studenog 2019. godine provesti program osposobljavanja za domaćina/icu turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva. 

Svim polaznicima pokriveni su svi troškovi programa osposobljavanja: predavanja, praktična nastava, završni ispit, svi troškovi prijevoza te trošak smještaja i prehrane za vrijeme cjelokupne nastave. 
Tijekom osposobljavanja polaznici će boraviti u Pustari Višnjica, jednom od vrlo uspješnih obiteljskih gospodarstva i učiti od iskusnih nastavnika. Po završetku programa osposobljavanja polaznici će znati kako zadovoljiti današnje goste željne raznolike ponude, a steći će slijedeća znanja i vještine:

  • Voditi brigu o dolasku, boravku i odlasku gostiju turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva
  • Primijeniti pravila sigurnog rada u obavljanju poslova domaćina/ice
  • Komunicirati s gostima u skladu s njihovim potrebama
  • Prezentirati ključnu turističku ponudu ruralnih krajeva
  • Isplanirati i provesti nabavu i skladištenje namirnica
  • Pripremiti i poslužiti jednostavna i srednje složena jela i slastice
  • Provesti čišćenje i održavanje turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva

Zainteresirane osobe mogu se prijaviti putem sljedeće poveznice: http://3dturizam.uciliste-ambitio.hr/domacin-ica-turistickog-seoskog-obiteljskog-gospodarstva/ .
Za više informacija o projektu 3D u hrvatskom turizmu i programu osposobljavanja za domaćina/icu turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva kontaktirajte nas putem e-mailaOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
" target="_blank">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., telefonom na broj: 01/4677 803 ili posjetite našu internetsku stranicu: http://3dturizam.uciliste-ambitio.hr/prijava/ .

Ispis

Mr.sc. Jasminka Papić -izrada prirodne kozmetike na osnovi pčelinjih proizvoda

Napisao/la Branko Piculek. Objavljeno u Blog

12.03.2019 godine u 19,00 sati  održano je još jedno u nizu planiranih predavanja naše udruge.
Ovaj puta smo također zakoračili ujednu novu temu, a to je izrada prirodne kozmetike na osnovi pčelinjih proizvoda.Ovom prilikom  nam je mr.sc. Jasminka Papić prezentirala jedan nov segment u pčelarstvu ,koji pruža mnoge nove mogućnosti.

          

             Za vrijeme predavanja naučili smo razliku između standardne i prirodne kozmetike,osnove izrade te funkcijsko svojstvo meda,propolisa,voska ,matične mliječi i peludi u kozmetici.Za napomenuti je da su znatan interes iskazale ljepše polovice naših članova za koje će biti ipripremljena radionica ,kao nastavak na ovo predavanje.
Ispis

Tomislav Višner i Zvonko Žibrat-OSNOVE GLJIVARENJA

Napisao/la Branko Piculek. Objavljeno u Blog


   Iako se sezona pčelarstva pomalo zahuktava i nadalje se sastajemo i educiramo,održavamo predavanja u sklopu zimskih predavanja, pa smo i ovog utorka  26.02.2019 godine u restoranu "Za vašu dušu" Okuje održali još jedno u nizu predavanja.

 

           Kako smo do sada već okrenuli   sve moguće teme i naširoko prošli samo pčelarske ,ovaj puta odlučili smo se na jednu drugačiju iako ne bezveznu temu ,a to su "OSNOVE GLJIVARENJA".
            Naime mi pčelari jesmo, ili bi trebali biti ljudi od prirode,,te kao takvi hodamo ,radimo i nalazimo se u svakojakim okruženjima na svojim pčelinjacima,koji se ne rijetko nalaze u zapuštenim voćnjacima,rubovima šuma i u samim šumama gdje se vrlo često susrećemo sa gljivama koje i rado beremo.


  

      Pa tako povodom toga svojom nazočnošću su nas počastili gospoda  Tomislav Višner i Zvonko Žibrat koji su nam sa vrlo  zornim prikazima i objašnjenjem  ukazali na  sve dobre i loše strane gljiva, pravilno branje ,ulogu gljiva u  ekosustavima, kao i pravilno konzumiranje  istih.
       Za kraj predavanja prikazane su nam ,po meni najbitnije,jestive , ne jestive i smrtonosno otrovne gljive,način prepoznavanje istih,te način kako postupati u slučaju kada nisi siguran u to kakvu gljivu si ubrao.
       Zakonska rergulativa:
       PRAVILIK O ZAŠTITI GLJIVA ; NN 34/2002

Povezani članci

Prijava

Mighty Free Joomla Templates by MightyJoomla

Joomla! Debug konzola

Sesija

Informacije profila

Korištenje Memorije

Upiti baze podataka