Posted on

Utorak 13.2.2024. u 19 h predavanje prof. dr. sc. Ivane Tlak Gajger: “Dobre pčelarske prakse i biosigurnosne mjere za sprječavanje bolesti pčela + osvrt na B-THENET projekt”.

Prof. dr. sc. Ivana Tlak Gajger radi na Zavodu za biologiju i patologiju riba i pčela na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu, na popisu je 2 posto najutjecajnijih znanstvenika u 2022. godini. Na ovu prestižnu listu uvrstilo ju je Sveučilište Stanford u SAD-u, točnije istraživački tim predvođen profesorom Johnom P. A. Ioannidisom koji svake godine objavljuje listu najutjecajnijih svjetskih znanstvenika. Profesorica Tlak Gajger sudjeluje i na projektu B-THENET čijom se provedbom želi prepoznati najbolje prakse u pčelarstvu te promoviranjem inovativnosti pomoći modernizirati europski pčelarski sektor. Glavni cilj projekta je proširiti i podijeliti znanje i vještine uvježbavanjem korisnih i primjenjivih najboljih pčelarskih praksi i biosigurnosnih mjera na lokalnoj razini.

Što projekt B-THENET zna o dobrim pčelarskim praksama možete vidjeti na linku https://www.bthenet.eu/category/good-beekeeping-practices/?_countries=croatia, te o biosigurnosnim mjerama možete vidjeti na linku https://www.bthenet.eu/category/biosecurity-measures/?_countries=croatia

Predavanje će biti u prezentacijskoj dvorani Regionalnog centra kompetentnosti u sklopu Srednje strukovne škole Velika Gorica, Ulica Kralja Stjepana Tomaševića 21. Besplatni parking ispred bazena i škole. Priložena karta s uputom gdje se trebamo okupiti.