Posted on


Zahvaljujući Ministarstvu turizma i sredstvima Europske unije omogućeno je besplatno osposobljavanje za osobe koje se bave ili žele baviti turističkim seoskim obiteljskim gospodarstvom, a koji su mlađi od 25 ili stariji od 54 godina i nezaposleni su. 
Učilište Ambitio će od 15. do 28. studenog 2019. godine provesti program osposobljavanja za domaćina/icu turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva. 

Svim polaznicima pokriveni su svi troškovi programa osposobljavanja: predavanja, praktična nastava, završni ispit, svi troškovi prijevoza te trošak smještaja i prehrane za vrijeme cjelokupne nastave. 
Tijekom osposobljavanja polaznici će boraviti u Pustari Višnjica, jednom od vrlo uspješnih obiteljskih gospodarstva i učiti od iskusnih nastavnika. Po završetku programa osposobljavanja polaznici će znati kako zadovoljiti današnje goste željne raznolike ponude, a steći će slijedeća znanja i vještine:

  • Voditi brigu o dolasku, boravku i odlasku gostiju turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva
  • Primijeniti pravila sigurnog rada u obavljanju poslova domaćina/ice
  • Komunicirati s gostima u skladu s njihovim potrebama
  • Prezentirati ključnu turističku ponudu ruralnih krajeva
  • Isplanirati i provesti nabavu i skladištenje namirnica
  • Pripremiti i poslužiti jednostavna i srednje složena jela i slastice
  • Provesti čišćenje i održavanje turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva

Zainteresirane osobe mogu se prijaviti putem sljedeće poveznice: https://3dturizam.uciliste-ambitio.hr/domacin-ica-turistickog-seoskog-obiteljskog-gospodarstva/ .
Za više informacija o projektu 3D u hrvatskom turizmu i programu osposobljavanja za domaćina/icu turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva kontaktirajte nas putem e-mailainfo@uciliste-ambitio.hr, telefonom na broj: 01/4677 803 ili posjetite našu internetsku stranicu: https://3dturizam.uciliste-ambitio.hr/prijava/ .