Posted on

Poštovane kolege pčelari,

Ovom uputom naglašavamo sve bitno za valjano ažuriranje Evidencije pčelara i pčelinjaka (dalje EPP) za 2021. godinu, a molimo Vas da to odradimo čim prije.

1. Svaki pčelar dužan je godišnju dojavu predati povjereniku NA ČIJEM PODRUČJU SE PČELINJAK NALAZI, neovisno o članstvu u udruzi!

2.  Ažuriranje se obavlja tijekom prosinca, te će sa novom godinom biti onemogućen naknadni unos podataka pa napominjemo da to čim prije napravite!

3. Zbog protu epidemioloških mjera nismo u mogućnosti organizirati redovno prikupljanje obrazaca te će se stoga ove godine sve odraditi preko e-pošte! Ukoliko niste iz bilo kojeg razloga u mogućnosti to napraviti tako, molimo nađite pomoć ili u krajnjem slučaju kontaktirajte nas kako bismo vam pomogli:

Povjerenik pašnog reda (Nikola Brnada) 099 199 0220

Tajnik PU Turopolje (Marijo Zbačnik) 098 773 731

KAKO AŽURIRATI?!

1. PRILOG 3, koji ste svi dobili uz časopis Hrvatska pčela ili ga možete preuzeti na web stranici udruge www.puturopolje.hr, MORATE ČITKO I POTPUNO ISPUNITI TE POTPISATI, pazite na točnost podataka! Na pozadini priloga 3 imate upute za ispunjavanje a isto je navedeno i u članku prije ovog.

2. PRAVILNO ISPUNJENI PRILOG 3 TADA MORATE SKENIRATI ILI KVALITETNO FOTOGRAFIRATI, pazite i provjerite da je sve vidljivo i čitko!

3. SKENIRANI DOKUMENT ŠALJETE E – POŠTOM NA pcelarska.udruga.turopolje@gmail.com

4. nakon zaprimanja vašeg obrasca za ažuriranje MORATE PRIMITI POVRATNU PORUKU KOJA POTVRĐUJE USPJEŠNO PREDAVANJE ISTOG! (ne odmah po slanju nego kroz dan do dva!)

5. ORIGINAL PRILOG 3 TE POVRATNU PORUKU MORATE SAČUVATI U SVOJOJ ARHIVI ZBOG MOGUĆIH KONTROLA!

Ukoliko ima novih pčelara ili pčelinjaka, molimo da se jave povjereniku kako bi se dogovorili ua upis.