Unatoč relativno nepovoljnim vremenskim uvjetima 20.11.2018. godine s početkom u 19,00 sati ,na već ustaljenoj poziciju u sali restorana “Za vašu dušu” u Okujama, uz nešto manji odaziv ,održano je još jedno od planiranih zimskih predavanja na temu : PROIZVODNJA PIVA S MEDOM.
Kako je sad u trendu kuhanje piva kod “kuće” ,odnosno craft piva ,odlučili smo se i na ovu temu, kako bismo članstvu prikazali još jedan segment u proizvodnji pića,ali i u dijelu kojim mi pčelari raspolažemo, MEDOM i možda poneku ideju za kakav poslovni poduhvat.
U tom svjetlu gos.doc.dr.sc. Marin Žulj održao nam je sveobuhvatno predavanje,popraćeno sa nizom ilustracija i uz puno objašnjenja, svijet pravljenja piva,pa kako to isto napraviti kod kuće, te na kraju i kako u sve to ukomponirati naš pčelarski segment odnosno med. Obazrivo nam je objasnio kakvi su tehnološki postupci ,ali i sitne zamke na koje se mora obratiti velika pozornost, te gdje se mogu nabaviti sastojci za kuhanje popularnih craft piva.
Sve u svemu opet jedno zanimljivo predavanje koje nam je dalo uvid u još jednu svakodnevnu namirnicu o kojoj ,koliko sam vidio i čuo ,nisam baš puno znao.
Zahvala našem predavaču g. Žulju kao i osoblju restorana.