Posted on

         

         Dana 17.12.2016. godine u Zagrebu ,hotel “Antunović”, Zagrebačka avenija 100., s početkom u 10.00 sati održana je godišnja skupština HPS-a. Na njoj su ispred PU “Turopolje”, kao delegati bili prisutni Dario Frangen, Branko Piculek, Mato Mlinarić, Tomislav Zubec,  Marijo Zbačnik, Igor Klarić i Zvonimir Kralj.

 

             Po početku skupštine, predsjednik HPS-a, g.Vladimir Bilek  izvijestio je delegate o stanju i aktualnoj problematici u HPS-u. Zbog izrade novog statuta i pravilnika te buduće strategije rada HPS-a, predloženo je da se ova redovna godišnja skupština preimenuje u izvanrednu skupštinu, što je potvrđeno glasanjem delegata.

           Nakon prihvaćenog dnevnog reda uslijedila je opsežna i dugotrajna rasprava po točkama dnevnog reda. Delegati su komentirali  iznesene prijedloge, a o tome će HPS opsežnije izvjestiti članove službeno putem svojih medija.

           Za naglasiti je da  je  tijekom rasprava i prijedloga zapaženo prošao prijedlog delegata  PU “Turopolje”, Marija Zbačnika koji je delegatima izložio  svoje viđenje problema. Zatražio je izjednačavanje pčelara koji imaju registrirane OPG-eove sa pčelarima koji nemaju registrirani OPG, a po pitanju ostvarivanja prava na poticaje. To je izazvalo pozitivne reakcije i riječi potpore kod velike većine delegata.

Skupština je završena u 15,00 sati.