Posted on

    Dana 08. veljače 2017. godine u Vukovini,  s početkom u 10,00 sati, održan je sastanak informativnog karaktera PU Turopolje  i gospodom Sinišom Bukalom i Robertom Nogićem, predstavnicima  LAG-a Zrinska gora-Turopolje. Našu udrugu predstavljali su: Dario Frangen, Mario Zbačnik, Miroslav Antolčić i Branko Piculek.

          Tijekom sastanka održan je neformalni razgovor u kojem se s predstavnicima LAG-a razgovaralo o mogućnostima uključenja naše udruge i pčelara u LAG, te o pogodnostima i obvezama koje preuzimamo nakon upisa u LAG.

 

           U razgovoru je g. Siniša  Bukal upoznao predstavnike PUT-a kako LAG funkcionira, s kojim problemima se susreće, kako mogu doprinijeti u radu  naše udruge i koje bi  bile obveze udruge prema njima. Razgovaralo se i o trenutno raspisanim EU fondovima i problematici s kojima se pčelari susreću prilikom apliciranja projekata kroz fondove.

            Tijekom sastanka su g. Bukal i Nogić dali smjernice za upis u LAG. Zaključak je da će se nastaviti razgovori između PUT i LAG-a, a naša udruga će nakon konzultacija odlučiti o uključivanju u LAG. Udruga će  organizirati predavanje koje će održati djelatnici LAG-a za sve članove PU Turopolje, kako bi se omogućilo lakše pristupanje potporama i fondovima. Upoznat će nas i s novom poreznom politikom koja se priprema za kraj godine.